(Această poveste umoristică, pe care am adaptat-o din folclorul electronic, a fost probabil iniţiată de un autor care crede că genurile sunt perfect complementare. Eu nu sunt de acord cu separarea artificială a genurilor, e oarecum stereotipă; totuşi, nu putem nega că influenţa emoţională a femeilor asupra bărbaţilor a provocat evenimente importante în istorie).

Istoria umanităţii (pe scurt)

1. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac. Şi plânge. Bărbatul descoperă peştera.

2. În peşteră e frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă focul.

3. Copiilor le e foame. Femeia plânge. Bărbatul descoperă arcul şi pleacă la vânătoare.

4. De la atâta carne, copiii se îmbolnăvesc. Femeia plânge. Bărbatul descoperă agricultura.

5. În peşteră e umezeala, copiii răcesc şi fac pneumonie. Femeia plânge. Bărbatul construieşte mai întâi un bordei, apoi o casă din lemn şi piatră.

6. Femeia se plictiseşte de atâta stat în casă şi vrea să-şi lărgească orizontul. Normal, începe să plângă. Bărbatul inventează roata, domesticeşte calul şi descoperă barca.

7. Femeia începe să compare ce are ea cu ce au celelalte femei din trib şi plânge pentru că vrea să aibă cel mai mult. Bărbatul descoperă proprietatea.

…………………………………………………………………………

ni. Hainele din lână sunt aspre şi zgârie. Femeia plânge. Bărbatul descoperă hainele din in (care tot aspre sunt – Femeia suspină) şi într-un final hainele de mătase.

……………………………………………………………………….

nii. Femeia observă că seamănă prea mult cu semenele ei. Şi incepe să plângă. Bărbatul inventează fardurile şi bijuteriile.

…………………………………………………………………….

niii. Lumânările şi lămpile cu gaz nu luminează suficient oglinda în care se uită Femeia toată ziua. Femeia plânge. Bărbatul descoperă electricitatea.

………………………………………………………………………..

Nxi. Femeia se plictiseşte, ar vrea să ştie ce mai fac ceilalţi oameni de pe planetă. Bărbatul inventează televiziunea ca să nu o mai audă că plânge.

……………………………………………………………………….

Nxx. Femeia simte nevoia de a “evada” din cotidian. Nu are timp, bani sau dispoziţie pentru excursii în străinătate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de văzut, afară e vreme urâtă. Capac peste toate, ca de obicei, Bărbatul nu e acasă şi oricum n-ar înţelege mare lucru din starea ei. Femeia ar avea aşaaaaa… un chef de a scrie ceva care să-i aducă complimentele unor necunoscuţi, dar să fie o chestie care să păstreze anonimatul şi totul sa fie sub control… Pentru a nu ştiu câta oară în istorie, Femeia începe să plângă. Bărbatul inventează blogul.


Morala: Când femeile plâng, umanitatea evoluează.

Reclame