S-au adunat atât de multe proiecte academice pe 2009 (mai mici sau mai extinse) încât simt nevoia să le recapitulez ca să ştiu cum arată anul care tocmai a început :).

Cercetare prin granturi:

Fenco – „Impact of communication”: un proiect interesant despre care nu am vorbit niciodată până acum. Este un proiect de cercetare internaţional, în care sunt implicate şapte ţări, şi care urmăreşte investigarea eficienţei metodelor de comunicare publică, în vederea diseminării măsurilor de combatere a încălzirii globale.

Cyberhate: discriminarea etnică în spaţiul virtual. Este un proiect de cercetare al unei reţele de ONG-uri, care urmează să primească finanţare prin SOROS. Mi-a plăcut subiectul, pentru că spaţiul virtual este locul în care se poate analiza cel mai bine acest fenomen.

Lucrări în pregătire pentru conferinţe:

– „Simulările virtuale ca metodă de predare” (coautor: Dumitru Iacob)

-„Statutul instituţiei purtătorului de cuvânt în ultimii zece ani” (coautor: Claudiu Lucaci)

Şi, bineînţeles, echipa noastră are depus proiectul STUDENTNET (Intelligent Communication), pentru fonduri structurale…nu este un proiect de cercetare, este unul didactic, însă ca de obicei va servi ca mediu de cercetare (fie că va primi finanţarea, fie că se va realiza ca şi până acum, prin eforturile echipei);

În afară de acestea, am o temă de cercetare colectivă de propus SNSPA, dacă tot se vorbeşte de ceva timp despre agende de cercetare…dar o las să se mai coacă week-end-ul acesta :).

 

Reclame