Cei care ajung, intenţionat sau întîmplător, să coordoneze în diverse domenii, trec de la perspectiva angajatului (una individuală , de obicei, şi de la „firul ierbii”) la  una mai largă şi mai complexă. Aşa încep să se vadă multe din motivaţiile de management care până atunci păreau de neînţeles. De exemplu, de ce managerii par să comunice atât de puţin cu oamenii din jur? Pentru că ei se află plasaţi în vârful unei piramide ierarhice sau într-o încrengătură de conexiuni de reţea, şi fiecare nod din structură le solicită atenţia. Timpul lor se va împărţi proporţional, spre deosebire de timpul angajatului care este mult mai generos.

După îmbogăţirea perspectivei şi a minţii, apar inevitabil problemele cu angajaţii. Muulte. De la angajatul care nu a înţeles sarcina dar nici nu vine să întrebe ca să fie sigur, la cel care spune că poate să facă perfect un lucru  dar de fapt nu ştie,  şi până la cel care dispare pur şi simplu în ceaţă. Dar să inventariem câteva probleme mai des întâlnite:

a. angajatul cu „două feţe”. Este cel care se comportă exemplar doar o perioadă, cât timp are nevoie să îşi cucerească o poziţie stabilă în organizaţie. După aceea, începe să refuze sarcini şi să pună condiţii.

b. angajatul agresiv. Este cel care caută să domine managerul prin conduită colocvială la început, apoi insidioasă, apoi ajunge la conflict deschis. Genul acesta de angajaţi se întâlneşte doar în anumite poziţii, de obicei unele de care este nevoie.

c. angajatul suficient. Este angajatul care nu doreşte să evolueze. I se dau materiale şi şanse de traininguri dar din lene sau din suficienţă le ocoleşte. Unui asemenea angajat îi foloseşte competiţia ca să îl stimuleze.

d. angajatul dependent. Este cel care nu doreşte să îşi asume răspunderea în legătură cu nimic, şi caută o postură comodă în care nu trebuie să ia decizii.

e. angajatul limitat. Este cel care încearcă să se perfecţioneze, îşi însuşeşte observaţiile, însă nu poate mai mult.

Aşa se face că de multe ori managerii se trezesc singuri, deşi fără vina lor 😦

(Se poate continua…)

Anunțuri