Zilele acestea, îmi atrage atenţia o căutare prin care s-a ajuns pe blogul acesta: cum să atrag energie pozitivă. Ei, reţeta este atât de simplă, încât scapă percepţiei. Şi, fiind o reţetă simplă, este cu atât mai greu de realizat :).

Ca să atragi energie pozitivă, trebuie să emiţi energie pozitivă. (Uşor de zis!)  Ca să emiţi energie pozitivă, trebuie să nu mai emiţi energie negativă (logic 🙂 ) Acum, să vedem situaţiile posibile:

1. O idee larg răspândită este că …Nu sunt un om rău. Nu am omorât pe nimeni, mi-am văzut de treabă, aşa că sunt pozitiv. Acestea sunt doar justificări: nu există bunătate/răutate absolută. Majoritatea oamenilor sunt gri în interior, nimeni nu este complet alb sau negru. Aici însă, pe nuanţele de gri, se formează nenumăratele semnale de energie negativă trimise în oceanul de informaţii. Invidii, duşmănii, antipatii, resentimente, neiertări, jigniri, reproşuri, orgolii şi dorinţe de răzbunare: undeva, în universul informaţional, acestea se înregistrează şi se întorc la cel care le-a imprimat, sub multiple forme. Şi, dacă  ne gândim la expresia de la care am pornit, cine a urât pe cineva l-a omorât deja, în plan energetic…

2. Altă situaţie este cea în care actele de mai sus sunt în procent scăzut sau măcar „sub supraveghere”. Oamenii au urmat drumul credinţei  sau şi-au făcut singuri examene de conştiinţă şi reevaluări interioare. Însă se întâmplă, măcar contextual, să găsim energie negativă de alt tip: supărare, mânie, nemulţumire sau frică. Iar dacă supărarea devine cronică şi se transformă în depresie, oamenii cu pricina devin surse de energie negativă fără să îşi dea seama măcar (fiind mai degrabă buni decât răi).

3. Iar altă situaţie este cea în care viaţa interioară sau exterioară nu este tumultuoasă, iar volumul actelor de producere de energie negativă este mai scăzut decât la alţii (fie prin natură, fie prin stil de viaţă- de exemplu profesioniştii care muncesc intens şi le place ceea ce fac, nu au timp să mai emită energie negativă pentru că îşi dizolvă identitatea în cea profesională). Aşadar, refugiul în singurătate sau în profesie reprezintă nişte căi…

Reclame