Liniştita casă devenise una provincială. Nici un moment hiperactiv nu strica chi-ul fără cusur care se degaja din colţurile meditative. Obiectele păreau întoarse către ele însele, în încercarea de a se regăsi – iar regăsirea părea să se producă lin, natural, fără eforturi. În atmosfera aceasta de împăcare universală, se stricară pe rând aproape toate corpurile de iluminat („nu-i nimic, poate că trebuie să stingem lumina mai devreme seara”, spuse unica locatară cu discernământ din casă) şi, în faza a doua, se strică şi firul trainic care îi lega pe fraţii electronici de lumea din afară („aşadar, mai puţină pierdere de timp în faţa tastaturii”, veni a doua concluzie). Datorită unor tranzite  şi opoziţii de nedesfăcut ale unor planete grele (şi retrograde pe deasupra :)), nici un electrician nu reuşi să treacă pragul casei vreme de peste trei luni, timp în care fură folosite toate improvizaţiile ca lucrările să fie trimise la timp  („adică trebuie să ne educăm răbdarea!”, veni şi a treia concluzie). Dar apoi, când planetele ieşiră din mersul lor retrograd, defecţiunile cronice se rezolvară brusc, în aceeaşi zi.

Senzaţia minunată că totul funcţionează perfect fu însă de scurtă durată. Odată cu valul de căldură care năvăli  peste bunăstarea lor subiectivă, fratele cel mijlociu (devenit cel mare, de fapt…) se trezi cu accese repetate de hipertensiune. Poate că nu suportă căldura, îşi dădu cineva cu părerea. Nu, din păcate nu părea o stare trecătoare, crizele se manifestară şi când temperatura coborî sub media lunii. Părea mai degrabă o dereglare endocrină, posibil de la glandele suprarenale (care se măresc uneori din cauza stresului)şi, prin vărsarea excesivă a anumitor hormoni, dereglează ritmul cardiac). Ce era de făcut? Cineva spuse că precis fratele cel mijlociu are încă asigurare medicală şi spitalizare gratuită. Se poate, dar e prea mult de lucru, nu  prea e timp să fie spitalizat. Altcineva spuse că ar fi de fapt din cauza unui organ intern, şi acesta ar putea fi extirpat …  ipoteza depăşi competenţa stăpânei casei, aşa că se întoarse la improvizaţii.

( PS. Doctore, nu ne-am mai auzit de când ai lansări de carte în ritmul ăsta ameţitor… poate ai vreo idee înainte să intre iar planetele lente în opoziţie :)).

Anunțuri