(Deși m-am întors de o săptămână în România, încă nu m-am desprins de visul american. Poate și pentru că primăvara pe care am întâlnit-o acolo a făcut un salt peste ocean și a ajuns aici.) 🙂

Cu puțin timp în urmă scriam despre căutarea iubirii și despre iluziile în care mulți oameni își pierd o mare parte din energie. Acum scriu despre un drum încă și mai plin de capcane și cu scop de neatins pentru unii,  căutarea fericirii.  Pentru că, pe acest drum, fericirea este condiționată întotdeauna și depinde de o lipsă. Când voi avea X (bunuri materiale/statut social/relație sentimentală/siguranță/putere/recunoaștere, plafonul acceptabil fiind în funcție de frustrările bazale ale fiecăruia) voi găsi fericirea. Presupunere iluzorie, pentru că satisfacerea unei nevoi coincide întotdeauna cu descoperirea alteia. Câtă vreme fericirea este o variabilă dependentă în ecuație cu orice altceva, altceva-ul stabilește toate mobilurile și acțiunile personale. Cei mai nefericiți călători nu reușesc nici măcar să își fixeze scopuri conștiente, atât de rău se încurcă în firele existenței cotidiene.

Cheia fericirii este simplă și, ca toate lucrurile cu adevărat importante, la îndemâna fiecăruia. Ea constă într-o singură alegere care, odată făcută, asigură actualizarea întregului potențial al unui om: este alegerea de a trăi la cea mai înaltă altitudine spirituală posibilă.  Este alegerea de a trăi pentru viață, și nu pentru existență.

Spiritualul a fost  asimilat în mod greșit imaterialului, religiilor sau paranormalului. De fapt, spiritualul se referă la  legătura și asemănarea omului cu Dumnezeu, manifestate în mod nemijlocit în viață.  Prea des, s-a transmis dinspre filosofie și religie mesajul că omul ar fi incapabil să depășească o condiție inferioară, în trecerea lui pe Pământ. Prea des, unii oameni se străduiesc să demonstreze, prin comportamentul lor, diferența și opoziția față de condiția lui Dumnezeu.

Viața poate fi o zidire sau o distrugere continuă, conform alegerii pe care o face fiecare. Actul permanent de a dărui, împlinirea talentelor, sădirea de semințe bune pentru viitorul tuturor sunt consecința unei singure alegeri, suficientă pentru a orienta un întreg destin pe drumul creației.

Reclame