Intelligent Communication este numele unei simulări didactice care s-a desfășurat între anii 2007-2013 în anul I universitar, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA Bucureşti, pe tot parcursul semestrului II, iar începând cu anul 2014 se desfășoară în anul II universitar, semestrul I, la cursul Teorii și practici de relații publice. Pentru a le demonstra studenţilor “pe viu” noţiunile de la curs,  se formează o structură identică unei firme reale de PR, în care studenţii sunt “angajaţi” în urma unei scrisori de intenţie, au roluri profesionale, primesc şi execută sarcini, interacţionează şi se informează la fel ca într-o organizaţie reală. Din 2012, firma are profilul PR online (acțiuni de comunicare doar în mediul online) cu avantajul că uneori sarcinile sunt primite de la clienți reali (ONG-uri de dimensiuni mici) pentru care firma de exercițiu lucrează pro bono.

 Aici este blogul firmei de exercițiu.

Publicitate

17 răspunsuri to “Intelligent Communication”

 1. Mustata Alexandru-Lucian Says:

  As vrea sa particip la sectia promovare si proiecte pentru ca imi place sa ma implic in proiecte de diferite tipuri si sa lucrez pe diverse teme.

 2. Mustata Alexandru-Lucian Says:

  Doresc sa ma inscriu in acest proiect pentru ca eu consider ca ma stimuleaza si ca imi dezvolta capacitataile de PR.

 3. dianacismaru Says:

  Ma bucur că vă interesează proiectul dar trebuie să vă trimiteţi opţiunea la adresa mădălina.vătămănescu@comunicare.ro. Pagina aceasta este aici pentru a vă informa despre proiect. După „deschiderea” organizaţiei, în martie, toate informaţiile se vor transfera pe blogul Organizaţiei Intelligent Communication.


 4. Dragi colegi de anul I, aplicati pt acest proiect. Nu veti regreta. Mie mi s-a parut cel mai bun din cate chestii am afcut pana acum in facultate. Ganditi-va ca faceti ceva practic. E foarte important. Mult succes si sa fiti mai buni ca noi cei de anul trecut! 🙂

 5. dianacismaru Says:

  Mulţumim tuturor celor care s-au înscris în acest proiect, se pare că s-au epuizat locurile disponibile. În continuare Mădălina Vătămănescu va aloca posturile şi vom reveni pe această pagină cu informaţii complete. Pentru câteva posturi de „director de departament” există prea multe solicitări şi se va organiza un interviu. Detalii la seminarul de marti şi pe acest site în cursul săptămânii viitoare.

 6. dianacismaru Says:

  Miercuri (cel târziu joi) vom afişa structura completa a Intelligent Communication, dupa care membrii departamentelor se vor contacta reciproc. De săptămâna viitoare va fi activ şi blogul Intelligent Communication, iar departamentele isi vor primi sarcinile pentru luna martie.

 7. Mares Alexandru Says:

  Mi se pare absolut ciudat sa fiu repartizat pe un post pe care nici nu am schitat vreo intentie ca l-as dori si nici nu am dat interviu. Asa se face intr-o organizatie adevarata? Sa stiu la ce ma astept dupa terminarea facultatii. Voi incerca sa imi fac datoria pe acest post insa nu mi se pare deloc normal.

 8. Alexandra Oniceanu Says:

  Eu am trimis scrisoare de intentie, am fost la interviu si am optat pentru un post de redactor de texte, iar acum nu mai figurez deloc in noua structura. Sa ma orientez catre cealalta organizatie sau a fost o omisiune in redactare?

 9. dianacismaru Says:

  Da, asa se poate intimpla si intr-o organizatie adevarata in cazul in care unii dintre subalterni inteleg gresit problema si fac exces de zel. Structura organizatiei, asa cum a fost modificata in mod gresit si fara ca eu sa fiu anuntata, nu putea functiona.
  In aceste conditii modificarile care s-au facut pot parea oarecum fortate.
  Spre deosebire de organizatiile reale competentele celor care s-au inscris in proiect sunt inca in curs de dezvoltare deci problema este doar una de disonanta cognitiva.
  Cei care din acest motiv nu mai vor sa ia parte la acest proiect sa ne anunte, probabil ca sunt alti colegi care vor dori sa se inscrie.

 10. dianacismaru Says:

  Pentru Alexandra Oniceanu: a fost o scapare, uitati-va din nou la structura, sunteti intr-un departament nou.

 11. Alexandra Oniceanu Says:

  Va rog sa-mi dati si mie un raspuns. Multumesc.

 12. Alexandra Oniceanu Says:

  Acum mi-a aparut raspunsul. Multumesc frumos.

 13. Raluca Ciobotaru Says:

  vroiam sa va rog sa modificati numele din Andreea in Raluca Ciobotaru (angajat la design grafic)

 14. Potcoava Alexandra Says:

  Eu am optat pentru un job la relatii cu mass-media si planificare strategica. Nu ma plang ca nu am reusit sa intru acolo ca erau multe persoane care au optat acolo insa am fost repartizata cum nu se poate mai aiurea la financiar… nu am nicio treaba cu acest domeniu, nici macar in timpul interviului nu am spus ceva care ar putea fi interpretat ca m-as putea descurca intr-un astfel de domeniu. Am fost la o clasa de uman si nu ma pricep catusi de putin la contabilitate, matematica sau alte lucruri de genul. Nu inteleg de unde pana unde am fost repartiataq acolo.

 15. dianacismaru Says:

  Nimeni nu are o înclinaţie specială pentru acest departament. Luaţi-o ca atare şi consideraţi-l un experiment personal.

 16. Potcoava Alexandra Says:

  Da grozav va fi un inceput promitator….(si in caz ca lumea nu poate sa descifreze aveam un ton mai mult decat ironic!!!)

 17. stefanita oana Says:

  Am uitat ieri la examen sa-mi iau diploma. Cum as putea sa o iau? Va gasesc luni la facultate?
  Multumesc.

Comentariile sunt închise.